Toldboden 3, 2. Sal, 8800 Viborg
IT-support & Reparation | Privat og Erhverv

Backup

backup server
Hvilken backup løsning skal man vælge?

Backup af dine data

Det er surt når data går tabt fordi der ikke er tænkt på backup løsninger, for virksomheder er det fatalt.
Der er flere muligheder for både private og erhvervskunder, alle behov er forskellige.

Når man vælger en løsning, er der en række overvejelser, hvad enten man har en virksomhed, eller bruger det privat.
Hvor mange enheder drejer det sig om, hvor mange medarbejdere, hvor meget plads skal der bruges, skal der synkroniseres på tværs af enheder osv.

Med et Microsoft 365 abonnement er der mulighed for, at få en samlet løsning. Læs mere om det under sektionen Office 365
Der er mange flere løsninger end der nævnes, det er alt sammen noget vi tager en snak om i fællesskab.

Herunder kan du se hvilke løsninger vi kan hjælpe dig med at få konfigureret, så du aldrig mister dine data igen.

Vælg den rigtige backup løsning

Få opsat en cloud backup løsning.
Valg af Cloud løsning som backup

En cloud løsning kan være den rigtige vej frem i rigtig mange henseender. Der findes flere cloud løsninger at vælge imellem bla. Microsoft 365, Google Drive, Dropbox og til Apple enheder iCloud.

Microsoft 365 OneDrive

Ved at vælge f.eks. Microsoft 365 som din cloud løsning og samtidig benytte Office 365, har du flere fordele. Når det først er sat op, er det hele integreret så mange dokumenter og filer gemmes helt automatisk i OneDrive. Når du eksempelvis modtager filer vedhæftet i mails, gemmes de automatisk i en folder under dit OneDrive.

Når du benytter Microsoft Word er der mulighed for automatisk lagring eksempelvis i Dokument mappen som også automatisk synkroniseres til din OneDrive løsning, du har dermed altid den nyeste kopi gemt i skyen. Det er standard mapper som dokumenter, billeder, dit skrivebord mv. der automatisk er sat til at synkronisere med en Microsoft OneDrive løsning, man kan selv vælge de mapper man ønsker at OneDrive automatisk skal synkronisere til skyen.
Læs mere på Microsoft 365

Google One og Google Workspace

Google er også kommet med en cloud løsning, hvor man har sine valgte mapper og filer gemt i synkroniserede mapper i googles regi samtidig med de er krypterede. Ønsker man slet ikke at benytte Microsoft produkter, kan man benytte sig af Google Sheets og docs, som også gemmer automatisk i din google drive løsning. Løsningen med Google Drive er oftest brugt til personlige filer og billeder vil man benytte en løsning til virksomheden er Google Workspace et rigtig godt alternativ. Se mere omkring de forskellige løsninger fra google. Google Workspace og Google One

Dropbox til privat og arbejde

Med en Dropbox løsning kan man også få gemt sine data krypteret i skyen efter mapper af eget valg, løsningen er også sat til at understøtte Sikkerhedskopiering af de mest almindelige Windows mapper ol. det fungerer i sin al enkelthed ligesom med de andre cloud løsninger.
Se mere omkring Dropbox løsningen.

Generelt

Alle cloud løsningerne har selvfølgelig en masse funktionalitet og endnu mere hvis det er til virksomhedsbrug ifm. deling af filer, sikkerhed osv.

backup server
Valg af server backup

Hvis du vælger ekstern server backup, er det vigtigt man sætter sig ind i, hvilke services der tilbydes af den eksterne udbyder og om det er firmaer som forbliver aktive.

Ekstern Udbyder

Ønsker man ikke at benytte en cloud baseret løsning, kan man i stedet benytte en løsning hvor der automatisk tages backup til en ekstern “tidsserver”.
Der findes flere forskellige applikationer der kan gøre dette, oftest en samlet løsning hos en eksterne backup udbyder.

Lokal backup

Ønsker man selv at stå for sin backup, kan man selv sætte en server op og eksempelvis benytte Windows eget integrerede FileHistory værktøj, eller hvis man har Apple enheder, benytte det der kaldes TimeMachine.

Generelt

Når man benytter backup løsninger på servere som man enten selv administrerer eller en ekstern udbyder administrerer, skal man sikre sig der findes flere backups på flere forskellige lokationer.
I tilfælde af noget udstyr beskadiges eller at der opstår brand ol. på de lokationer hvor de fysiske servere er administreret, skal der være en ekstra kopi. Vælger man en ekstern, er der oftest tænkte på disse situationer, administrerer du det selv, kan det være en anden sag.