Toldboden 3, 2. Sal, 8800 Viborg
IT-support & Reparation | Privat og Erhverv

iMac Reparation

Reparation af iMac computer

Reparation af iMac

I en iMac computer sidder alt indmaden bagved skærmen, det er derfor nødvendigt at afmontere skærmen for at kunne udføre reparationen.

Skærmen på en iMac er limet fast med 3M tape, når afmonteringen sker, bruges der special væske til at opløse limen, når limen er opløst frakobles div. kabler fra skærmen til bundkortet og herefter kan skærmen afmonteres.

Det er muligt at udskifte alle dele i en iMac computer, selvom det kan være en omstændig proces på nogle af komponenterne.

Når iMac skærmen skal monteres, kræver det nye 3M stripes som er special fremstillet til formålet. Stederne hvor det gamle tape har sat, skal renses helt inden det nye tape påsættes.

Udskift HDD til SSD

Få udskiftet harddisken i din iMac computer og oplev en højere hastighed. Det kan som med andre computere være en rigtig god idé at få en nyere harddisk sat i din iMac, det gøres oftest på ældre udgaver af iMac da de som med alle andre computere også kan optimeres til en langt højere hastighed. Er der tale om en lidt ældre iMac kan der være nogle forudsætninger for at skifte harddisken man skal tage høje for.

Et skift af harddisk i en iMac med fører også omkostninger til genmontering af skærmen, da alt hardwaren sidder bagved skærmen i en iMac. Det tager som oftest imellem 2-3 timer at skifte en harddisk i en iMac computer, det er inklusiv kopiering af data ekskl. prisen på den nye harddisk.

Komplet skærmskift på iMac

Er skærmen gået itu eller af andre årsager ikke dur, kan man lave en komplet udskiftning af skærmen. Skærmen og glasset udskiftes i samme reparation.
Et skærmskift tager imellem 1-2 timer og kræver nyt 3M tape til montering af den nye skærm.

Nyt grafikkort til iMac

Alt afhængig af hvilken iMac model der er tale om tager det fra 2-4 timer at skifte et grafikkort. Nogle grafikkort sidder så de er nemme at udskifte, andre er placeret mere uhensigtsmæssigt, så det meste af logicboardet også skal afmonteres. Det er tegn på at grafikkortet skal skiftes hvis der fremkommer streger sporadisk på skærmen, eller at farverne virker udmattede eller slet ikke fremkommer.

Nyt logicboard til iMac

Udskiftning af logicboard(motherboard) i en iMac er tidskrævende og er estimeret til omkring 4 timer. Det er igen alt afhængig af hvilket iMac model der er tale om.

Ny processor til iMac

En udskiftning af processoren på iMac er lige så omfattende som at skifte logicboard da alt skal skilles ad, der skal monteres nyt kølepasta fra processoren. Det er ikke alle iMac hvor processoren kan udskiftes, dermed er der tale om et komplet skift af logicboard.

Nyt grafikkort til iMac

Udskiftning eller opgradering af RAM på en iMac er forholdsvis simpelt, men fordi alt sidder bagved skærmen, skal skærmen på nogle modeller stadig afmonteres, imens nogle modeller ikke kræver at skærmen skal afmonteres da RAM sidder i et indstiks modul i bunden. Er der tale om at skærmen skal afmonteres tager det ca. 1 time at skifte RAM, er der tale om de blot skal monteres i indstiks modulet under skærmen tager det 10 minutter. Der tages dog altid for min. 30 minutter.

Nyt grafikkort til iMac

Der sidder op til flere kølere i en iMac, processor samt grafikkort køler, der kan også være placeret yderligere til harddisk mv. det afhænger af hvilken iMac model der er tale om. En udskiftning af køler tager imellem 2-3 timer, alt afhængig af modellen.

De hyppige spørgsmål

1. Hvad koster det?

Alle priser vurderes individuelt pr. opgave, når udstyret er modtaget og der er fejlfundet, returneres der en pris og en vurdering på om det kan betale sig for dig som kunde at få repareret din iMac.

2. Hvor stor er ekspertisen?

Vi har foretaget alle salgs reparationer på iMac og har stor ekspertise på reparationer på både udvendige og indvendige dele. Skulle det forekomme der er noget vi ikke har ret meget erfaring med, har Midtjysk IT-support et godt bagland med fagfolk indenfor de enkelte områder som vi kan henvende os til.

3. Hvor får i reservedele fra?

Alle dele som benyttes er enten klasse A reservedele eller originale reservedele. Det er desværre ikke alle dele der kan købes hjem direkte fra producenten, men med mange års samarbejde med leverandører ved vi hvad kvaliteten på delene er og har stor tiltro og gode erfaringer med de dele der ikke kan skaffes originalt.

4. Hvor lang tid tager det?

De fleste reparationer tager imellem 1 – 4 timer alt afhængig af hvad der skal laves, det kan også tage tid at skaffe de reservedele hjem der skal bruges ifm. reparationen. Det oplyses i et estimat sammen med vurderingen af omkostningen ved at få din iMac repareret.

5. Er der garanti på reparationen?

Der er altid garanti på selve reparationen og de reservedele der er benyttet, man har som forbruger altid 2 års reklamationsret, se nedenstående for uddybende forklaring.

Reklamationsretten dækker fejl, som var til stede, da du købte produktet.
Varen kan godt se fejlfri ud, når du køber den. Men den kan have skjulte fejl eller mangler, som først viser sig, efter du har brugt varen i et stykke tid. Det vigtige er, at fejlen eller årsagen til fejlen er til stede ved købet.
En fejl vil typisk være til stede på købstidspunktet, hvis den ikke opstår, fordi du har brugt varen på en forkert måde. Det kan være tilfældet, hvis du har tilsluttet din iMac computer forkert, eller har tabt enheden ved et uheld.

Er du i tvivl, så spørg endelig.